Aquasporten

Aquajoggen

Wij bieden de volgende aquasporten aan:

- Aquajoggen          - Aquafit

- Aquavitaal            - Senior Fit
- Floatfit   NIEUW!!

Reserveren is verplicht, dit kunt u doen via onderstaande link of per telefoon of aan onze balie.
Er zijn 20 plaatsen beschikbaar per les, bij Floatfit zijn er 6 plaatsen beschikbaar.

https://zwembad-sandbox.mxapps.io/


Voordelen

De voordelen van Aquasporten zijn o.a. het feit dat het leidt tot een stuk minder blessures en spierpijn. Dit alles omdat u de oefeningen niet “op het droge” doet, maar in het water. Het bijzondere van bewegen in het water is dat de weerstand toeneemt naarmate de beweging sneller wordt uitgevoerd. Door de natuurlijke weerstand van het water raken gewrichten, spieren en pezen minder snel overbelast en zult u zich fitter voelen.

Uw gezondheid.

Aquasporten zal uw gezondheid verbeteren. Niet alleen is het altijd goed om te bewegen, het water zorgt voor extra voordelen. Door de intensieve bewegingsvormen zult u meer calorieën verbranden. Ook zult u het langer volhouden omdat deze sport minder blessure gevoelig is. Kortom; geen redenen om thuis te blijven!

Wist u dat u met zwemmen 45% meer vetten verbrandt.

Prijzen aquasporten

Gratis proefles

Aquajoggen

** NIEUW ** NIEUW ** NIEUW ** NIEUW ** NIEUW **

Floatfit

Elke maandag tussen 19:00 – 19:45 uur is er een dynamisch les van 30 minuten.
Floatfit is een high intensity training (HIT) op een drijvende plank, de aquabase. Tijdens de oefeningen sta, zit of lig je op de plank, maar ook vaak ernaast. De golven die jij en de andere deelnemers maken door de oefeningen, maken het nóg lastiger. Als je daar niet fit van wordt! Doordat je voortdurend je evenwicht moet zoeken, werk je aan je core-stabiliteit en versterk je alle spieren in je lijf.

Er zijn 6 boards beschikbaar, deze worden door het bad beschikbaar gesteld. 

Voor Floatfit is er geen gratis proefles beschikbaar.
1 les kost €10,00  -  10 lessen voor € 90,00 

Aquajoggen

Aquajoggen is met een wetbelt om uw middel bewegen door het water op het ritme van de muziek d.m.v. diverse bewegingsvormen.
Dit alles op een intensieve manier. Naast loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor benen, armen, romp en bv. ook de buikspieren. Naast de wetbelt word er elke week gebruik gemaakt van verschillend hulpmateriaal. Wij gebruiken o.a. dumbells (drijvende halter), balletjes, plankjes e.d.. Dit materiaal word door het zwembad beschikbaar gesteld.

Aquafit

U krijgt tijdens deze 45 minuten durende work-out met opzwepende muziek een energieboost. Deze les is ideaal als u uw conditie en figuur op een verantwoorde manier wilt verbeteren.
Met het gebruik van materiaal in en rond het zwembad werkt u aan uw lenigheid, uithoudingvermogen, spierkracht & coördinatie.
Deze les is zonder wetbelt.

Meer bewegen voor Senioren

Met deze les van 30 minuten blijft u vooraan in het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad. Met behulp van oefeningen maken én houden we uw spieren, botten en gewrichten soepel.
U werkt tegelijk aan uw conditie.

Omdat de activiteit in groepsverband plaatsvindt, is het ook gezellig en stimulerend. De muziek draagt daar natuurlijk ook aan bij. Elke week wordt er gebruik gemaakt van verschillend materiaal.

AquaVitaal (60+)

Deze 45 minuten durende les is een mengelmoes van alle bovengenoemde lessen.

De eerste 15 minuten krijgt u in het ondiepe gedeelte oefeningen die ervoor zorgen dat de spieren en gewrichten los blijven, daarna gaat u conditiezwemmen, de laatste 15 minuten krijgt u de wetbelt om en gaat u aquajoggen.

Bekijk hier het rooster van het aquasporten

Maandag   
11:00 - 11:45 uur   Joggen
13:45 - 14:30 uur   Fit
19:00 - 19:45 uur   Floatfit
19:45 - 20:30 uur   Joggen

Dinsdag
12:45 - 13:30 uur   Joggen
19:00 - 19:45 uur   Fit
19:45 - 20:30 uur   Fit

Donderdag
09:00 - 09:30 uur   Meer bewegen voor Senioren
10:00 - 10:45 uur   Aquavitaal
19:00 - 19:45 uur   Joggen
19:45 - 20:30 uur   Joggen