Aquasporten

Aquajoggen

Aquajoggen is met een zgn. “wetbelt” joggen en bewegen door het water op het ritme van de muziek d.m.v diverse bewegingsvormen en op een intensieve manier. Aquadance is een stapje intensiever.

Naast loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor benen, armen, romp en bv. ook de buikspieren. Naar de wetbelt word er elke week gebruik gemaakt van verschillend hulpmateriaal. Wij gebruiken o.a. dumbels (drijvende halter), balletjes, plankjes. Dit materiaal word door het zwembad beschikbaar gesteld.

Prijzen aquasporten

Gratis proefles

AquajoggenWat is Aquadance?

Aquadance is dé manier om swingend uw algemene conditie te verbeteren of juist op niveau te houden. Op het ritme van muziek worden diverse bewegingsvormen op een intensieve manier, in groepsverband, samengebracht. U werkt in het water op een prettige manier aan uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Tijdens de lessen word gebruikt gemaakt van verschillend hulpmateriaal (Dumbels, balletjes e.d.).

Voordelen

De voordelen van Aquasporten zijn o.a. het feit dat het leidt tot een stuk minder blessures en spierpijn. Dit alles omdat u de oefeningen niet “op het droge” doet, maar in het water. Het bijzondere van bewegen in het water is dat de weerstand toeneemt naarmate de beweging sneller wordt uitgevoerd. Door de natuurlijke weerstand van het water raken gewrichten, spieren en pezen minder snel overbelast en zult u zich fitter voelen.

Uw gezondheid.

Aquasporten zal uw gezondheid verbeteren of minimaal op niveau houden. Niet alleen is het altijd goed om te bewegen, het water zorgt voor extra voordelen. Door de intensieve bewegingsvormen zult u meer calorieën verbranden. Ook zult u het langer volhouden omdat deze sport minder blessure gevoelig is. Kortom; geen redenen om thuis te blijven!

Wist u dat u met zwemmen 45% meer vetten verbrandt?

Bekijk hier het rooster van het aquasporten

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Rooster aquasporten
9.30 - 10.00 Meer bewegen voor senioren
10.15 - 10.45 Meer bewegen voor senioren
11.00 - 11.45 Aquavitaal
10.30 - 11.15 Aquajoggen
13.15 – 14.00 Aquajoggen
13.45 - 14.30 Aquafit
14.00 – 14.45 Aquajoggen
19.00 – 19.45 Aquafit Aquajoggen
19.45 - 20.30 Aquajoggen Aquafit Aquajoggen