Aquasporten

Aquajoggen

I.v.m. de coronamaatregelen zullen de aquasporten voorlopig nog niet starten.
 

Voordelen

De voordelen van Aquasporten zijn o.a. het feit dat het leidt tot een stuk minder blessures en spierpijn. Dit alles omdat u de oefeningen niet “op het droge” doet, maar in het water. Het bijzondere van bewegen in het water is dat de weerstand toeneemt naarmate de beweging sneller wordt uitgevoerd. Door de natuurlijke weerstand van het water raken gewrichten, spieren en pezen minder snel overbelast en zult u zich fitter voelen.

Uw gezondheid.

Aquasporten zal uw gezondheid verbeteren. Niet alleen is het altijd goed om te bewegen, het water zorgt voor extra voordelen. Door de intensieve bewegingsvormen zult u meer calorieën verbranden. Ook zult u het langer volhouden omdat deze sport minder blessure gevoelig is. Kortom; geen redenen om thuis te blijven!

Wist u dat u met zwemmen 45% meer vetten verbrandt.

Prijzen aquasporten

Gratis proefles

Aquajoggen

Aquajoggen

Aquajoggen is met een wetbelt om uw middel bewegen door het water op het ritme van de muziek d.m.v. diverse bewegingsvormen.
Dit alles op een intensieve manier. Naast loopbewegingen worden specifieke oefeningen gedaan voor benen, armen, romp en bv. ook de buikspieren. Naast de wetbelt word er elke week gebruik gemaakt van verschillend hulpmateriaal. Wij gebruiken o.a. dumbells (drijvende halter), balletjes, plankjes e.d.. Dit materiaal word door het zwembad beschikbaar gesteld.

Aquafit

U krijgt tijdens deze 45 minuten durende work-out met opzwepende muziek een energieboost. Deze les is ideaal als u uw conditie en figuur op een verantwoorde manier wilt verbeteren.
Met het gebruik van materiaal in en rond het zwembad werkt u aan uw lenigheid, uithoudingvermogen, spierkracht & coördinatie.
Deze les is zonder wetbelt.

Meer bewegen voor Senioren

Met deze les van 30 minuten blijft u vooraan in het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad. Met behulp van oefeningen maken én houden we uw spieren, botten en gewrichten soepel.
U werkt tegelijk aan uw conditie.

Omdat de activiteit in groepsverband plaatsvindt, is het ook gezellig en stimulerend. De muziek draagt daar natuurlijk ook aan bij. Elke week wordt er gebruik gemaakt van verschillend materiaal.

AquaVitaal (60+)

Deze 45 minuten durende les is een mengelmoes van alle bovengenoemde lessen.

De eerste 15 minuten krijgt u in het ondiepe gedeelte oefeningen die ervoor zorgen dat de spieren en gewrichten los blijven, daarna gaat u conditiezwemmen, de laatste 15 minuten krijgt u de wetbelt om en gaat u aquajoggen.


Bekijk hier het rooster van het aquasporten

Maandag   
10:30 - 11:15 uur   Joggen
13:45 - 14:30 uur   Fit
19:45 - 20:30 uur   Joggen

Dinsdag
13:00 - 13:45 uur   Joggen
13:45 - 14:30 uur   Joggen
19:00 - 19:45 uur   Fit
19:45 - 20:30 uur   Fit

Donderdag
09:30 - 10:00 uur   Meer bewegen voor Senioren
10:15 - 10:45 uur   Meer bewegen voor Senioren
11:00 - 11:45 uur   Aquavitaal
19:00 - 19:45 uur   Joggen
19:45 - 20:30 uur   Joggen